Het Houtje van de Straat

Zoals o.a. gezien in de Stentor zijn onze medewerkers hard aan het werk met het zagen van de houtjes. Op dit moment worden de zakkenhout verkocht vanuit het Infocentrum IJssel Den Nul. Zodra er meerdere verkooplocaties bekend zijn zullen wij dit updaten. Heeft u een winkel en interesse on onze zakken te verkopen neem dan contact met ONS op. 

---------------------

Een nieuw initiatief van Stichting Doorpakken Salland onder de naam “Het houtje van de straat” helpt medewerkers van ONShandelshuis met een uitbreiding aan werkzaamheden. ONShandelshuis is een sociaal bedrijf gerund door 75 trotse medewerkers en maakt onderdeel uit van de JP van den Bent Stichting. In hun werkplaats bij Erve Oostermaet in Lettele maken drie medewerkers van overtollig lijsthout aanmaakhoutjes voor haard en kachel. Het hout krijgen zij van Proficol profielen en panelen uit Haarle.

Regulier verdwijnen de reststukken hout van de profielen voor meubels, plafonds, plinten, lambrisering en sierlijsten in de afvalbak. “Daar moest toch een betere bestemming voor kunnen zijn” dacht Joop van den Enk, voorzitter en kartrekker van Doorpakken Salland. En toen hij later bij Op Duur kwam in Den Nul, werd het idee geboren. Hier zag hij een aantal medewerkers van de ONShandelshuis aan het werk. Zij onderhouden daar onder andere een groot deel van de groene omgeving. Daarnaast doen zij inpakwerkzaamheden voor bedrijven en maken artikelen/cadeaupakketten voor hun website/ONShandelshuis.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.